banner
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Zonvakantie in Egypte

Zonvakantie in Egypte

Egypte ligt in het noordoosten van Afrika en grenst aan de Middellandse Zee in het noorden en aan de Rode Zee in het oosten. Het is een redelijk groot land met in totaal 83 miljoen inwoners, wat natuurlijk een stuk meer is als de 15 miljoen in Nederland. Door Egypte loopt de Nijl welke al jaren zorgt voor een vruchtbare omgeving voor de Egyptenaren. De meeste wonen hier ook in de buurt omdat de rest van Egypte meer woestijn heeft. De hoofdstad Cairo ligt hier ook aan samen met enkele andere grote steden als Alexandrie. Vaak combineren mensen hun zonvakanties in Egypte met het bezoeken van de sfinx, de piramiden van Gizeh en meerdere oude steden welke momenteel gebruikt worden als archeologisch grondgebied.

 

In Cairo wonen bijna 8 miljoen mensen en is zeker de moeite waard om te bezoeken mocht je in de gelegenheid zijn. Hier zijn tal van leuke bazaars te vinden waar je leuke spulletjes kunt kopen en leuke restaurantjes die je kunt bezoeken. Hou er wel rekening mee dat ook Cairo net als alle andere grote steden erg dichtbevolkt is en het dus erg druk kan zijn in de stad. Mocht je meer willen gaan voor de luze resorts en hotels dan kun je goed terecht in het zuiden van Egypte aan de Rode Zee in bijvoorbeeld el Sheikh. In deze omgeving kun je al vanaf 65 euro per nacht terecht in de vele mooie 5 sterren resorts. Het leuke aan deze resorts is dat je hier vaak een all-in kiest en zelf dus nergens meer rekening mee hoeft te houden. je kunt dan dus lekker genieten van je vakantie en van de zee. Je kunt er tevens goed duiken en hier zijn ook erg goede uitrustingen voor verkrijgbaar. Mocht je toch liever in het noorden willen blijven dan kun je daar genieten van de Middellandse Zee.

 

Recht tegenover Egypte ligt Cyprus welke sinds 1974 uit twee delen bestaat. Een Turkse deel in het noorden en een Cypriotische deel in het zuiden. Dit land ligt volledig in de Middellandse Zee en is de moeite waard om ook te bezoeken mocht je hiervoor in de gelegenheid zijn. In het noorden van Cyprus ligt Turkije en tussen Cyprus en Turkije valt de afstand heel erg mee. Als je van Cyprus rechtstreeks naar Turkije zou varen dan zou je uitkomen in Anamur in het zuiden van Turkije. Anamur ligt tussen Antalya en Mersin in en zijn samen met Gazipasa en Aydincik erg populaire badplaatsen in Turkije. Deze plaatsen zijn erg goed bereikbaar met de vliegtuig vanuit Nederland en andere landen en hebben uiteraard ook erg veel goede resorts en hotels waarbij het meerendeel om 5 sterren resorts gaat. Mocht je toch liever naar Turkije op vakantie willen gaan hou er dan wel rekening mee dat wij Nederlanders er een visum turkije moeten aanschaffen om Turkije binnen te mogen.

 

Het visum Turkije is tot november 2014 nog zoals normaal aan te schaffen op de luchthavens in Turkije echter is het visum Turkije tegenwoordig ook makkelijk online te verkrijgen. Het visum turkije kost 25 euro per persoon in Turkije en koop je voor 3 maanden. De Turkse ministerie van toerisme is bezig het visum aanvraag proces te automatiseren en wil in de toekomst het visum alleen nog online aanbieden zodat mensen niet meer in rij hoeven te wachten in Turkije om een visum aan te schaffen. Ook kinderen moeten een visum turkije aanvragen omdat kinderen tegenwoordig ook niet zonder een eigen paspoort naar het buitenland op vakantie kunnen en dus een visum verplicht is in Turkije. Om meer informatie in te winnen over het visum Turkije kun je het beste terecht bij www.visumturkije.nl. Hier kun je ook gelijk het visum digitaal aanschaffen waardoor je het vaak dezelfde dag nog in huis hebt en het visum mee kunt nemen en dus bij je kunt hebben bij aankomst in Turkije.