banner
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Informatie over regio

Sharm El SheikhAlgemene informatie

Sharm El Sheikh is een erg bekende badplaats in Egypte. Vele toeristen trekken jaarlijks naar deze badplaats. Sharm El Sheikh ligt op het schiereiland Sinaï, dat tot Egypte wordt gerekend. Ook Sharm El Sheikh ligt aan de Rode Zee, waardoor vele duikers ook graag deze plaats bezoeken. Vanaf 1980 is er besloten om het toerisme verder door te trekken in Sharm El Sheikh. Tot 1980 werd deze plaats omschreven als een simpel vissersdorpje. De overheid van Egypte heeft zich er op een gegeven moment mee bemoeit en het toerisme werd verder ontwikkeld. Er kwam hulp van voornamelijk buitenlandse investeerders om van Sharm El Sheikh een ware toeristentrekker te maken. De stad Sharm El Sheikh bestaat uit een aantal verschillende delen. Het oudste deel van Sharm El Sheikh is Hadaba. In Hadaba liggen veel hotels en zijn er vele winkeltjes te vinden. Ook ligt hier een wat chiquer winkelcentrum genaamd Il Mercato. Het toeristische centrum van Sharm El Sheikh, heeft de naam Naama Bay. In Naama Bay vind je vele winkeltjes, maar ook vele bars en restaurants. Naama Bay is het uitgaansgebied van Sharm El Sheikh. Je vind hier zelfs een Mac Donalds. Het luxere deel van Sharm El Sheikh heeft de naam Shark’s Bay. Hier staan vele luxe hotels en hier is zelfs een ijsbaan te vinden. Het nieuwste deel van Shark El Sheikh heet Nabq. Dit deel is nog in ontwikkeling. Er staan hier al wat wat hotels en ook zul je hier al wt winkels vinden.

Klimaat

Egypte is een land dat voornamelijk bestaat uit woestijn, dus het klimaat dat hier heerst is een woestijnklimaat. Bij een woestijnklimaat valt er weinig regen en zijn de zomers erg warm en de winters erg mild. Egypte is dan ook een land dat het gehele jaar door goed bezocht kan worden. In de wintermaanden ligt de temperatuur hier rond de 25ºC en in de zomermaanden loopt deze zelfs op tot 40ºC. Doordat Sharm El Sheikh aan de Rode Zee ligt zorgt de zeewind in de zomermaanden voor een verkoeling.

Bezienswaardigheden

Sharm El Sheikh kent een aantal prachtige bezienswaardigheden. Zo mag een bezoek aan de Colored Canyon niet ontbreken tijdens een vakantie Sharm El Sheikh. In de Sinai woestijn liggen rotswanden die prachtige kleuren hebben, zodoende is de naam Colored Canyon ontstaan. Vlakbij Sharm El Sheikh ligt één van de oudste kloosters ter wereld, namelijk het Sint-Catherinaklooster. Dit klooster is vernoemd naar één van de beroemdste heiligen van de Middeleeuwen, Catharina van Alexandrie. En andere grote bezienswaardigheid is het Nationaal park Ras Mohamed. In dit park zijn vele verschillende diersoorten te vinden. Dit park staat ook bekend om de duiklocatie. Hier ligt namelijk de duiklocatie van Egypte. De onderwaterwereld is hier hemels, door de vele koraalriffen en vissen die je hier zult vinden. De naam van dit park, Ras Mohamed, betekend letterlijk het hoofd van Mohamed. In dit park zul je een klif vinden die dan ook lijkt op het hoofd van de profeet Mohamed. Egypte kent natuurlijk veel meer bezienswaardigheden die tijdens de vakantie Sharm El Sheikh kunnen worden bezocht.

All inclusive hotels

Doordat Sharm El Sheikh zo’n bekende badplaats is, zul je hier vele hotels vinden. De hotels zijn hier vaak erg luxe en de all inclusive formules zijn hier dan ook vaak erg uitgebreid. De hotels en resorts zijn erg uitgebreid qua faciliteiten. De bedoeling is om de vakantiegangers alles aan te kunnen bieden. De meeste hotels en resorts hebben zelfs een eigen waterpark om zo de toeristen maar van veel plezier te kunnen voorzien. Een all inclusive vakantie Sharm El Sheikh zal dan ook nooit teleurstellen.

Vakanties in Sharm El Sheikh
We hebben momenteel geen vakanties beschikbaar.