banner
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Informatie over regio

safagaAlgemene informatie

Safaga is een kleine havenstad die ligt aan de Rode Zee. Safaga is een stad dat steeds meer groeit in het toerisme. Safaga is een ‘upcomig’ vakantiebestemming. Safaga heeft bekendheid gekregen door de vele fosfaatmijnen die hier te vinden zijn. Fosfaat is dan ook het exportproduct van Safaga. Safaga had voornamelijk in het verleden dan ook een erg belangrijke rol. Helemaal tijdens de Tweede Wereldoorlog. Niet alleen heeft Safaga een belangrijke functie qua export, Safaga vervult ook nog een andere belangrijke rol. Safaga is namelijk de verbinding naar Mekka, dus vele bedevaarder doen Safaga aan. Toeristen ontdekken deze prachtige stad ook meer en Safaga ontwikkeld zich steeds meer tot een bekende vakantiebestemming. Safaga heeft namelijk prachtige witte stranden en een mooie onderwaterwereld waar heel goed gedoken kan worden. Duikers worden hier dan ook veel gespot. Ook zijn de wellness faciliteiten hier erg in trek. Safaga heeft namelijk een aantal mineraalrijke bronnen die een helende werking moeten hebben. Deze bronnen liggen bij de zwarte duinen. Deze zwarte duinen zijn voorzien van zwart zand.

Klimaat

Safaga kent een woestijnklimaat. Dit klinkt natuurlijk helemaal niet gek, aangezien Egypte voor het grootste gedeelte uit woestijn bestaat. Maar wat houdt dit woestijnklimaat precies in. Bij een woestijnklimaat valt er bijna tot een regen en zijn de temperaturen het hele jaar door aangenaam. Dit zorgt er ook voor dat toeristen Safaga het hele jaar door kunnen bezoeken. Vele toeristen kiezen voor een vakantie Safaga in de wintermaanden om zo de echte hitte te kunnen omzeilen. In de wintermaanden ligt de temperatuur hier namelijk rond 25ÂșC. Een perfecte temperatuur. In de zomermaanden loopt de temperatuur in Safaga op tot zelfs 40ÂșC. Gelukkig zorgt de zeewind dan voor wat verkoeling.

Bezienswaardigheden

Safaga kent een aantal bijzondere bezienswaardigheden die bezocht kunnen worden. Hier is het fort Mons Claudianus een mooi voorbeeld van. Het fort Mons Caudianus is een werkkamp uit de Romeinse tijd. Er worden ook geregeld uitstapjes gemaakt naar de stad Luxor. In Luxor kun je de geschiedenis van Egypte ontdekken. Hierbij mag de Vallei der Koningen en Koninginnen niet ontbreken Aangezien Safga aan de Rode Zee ligt, komen er ook veel duikers naar deze stad toe. Er kan er namelijk heel goed worden gedoken. Er zijn hier niet alleen maar mooie koraalriffen en vissen te zien, maar ook een aantal wrakken kunnen onder water bekeken worden. Er wordt dan ook vaak naar het Salem Express wrak gedoken. Dit wrak is een veerboot die ooit is vergaan. Niet iedereen heeft altijd maar zin om iets actiefs te doen op vakantie. De toeristen die graag een dagje willen luieren kunnen een bezoek brengen aan Tobia Island. Tobia Island is een zandstrand dat te vinden is in de baai van Safaga. Tobia Island kan alleen worden bereikt met een boot. Bezoek tijdens de vakantie Safaga ook eens een lokaal restaurant, waar je een typisch Egyptische specialiteit kan proeven, sharawarma en kufta.

All inclusive hotels

Aangezien Safaga nog een ‘upcoming’ vakantiebestemming is, zijn hier nog niet zoveel all inclusive hotels te vinden. De all inclusive hotels die hier al wel staan, zullen de vakantieganger natuurlijk van alle gemakken voorzien. Hier is het Coral Sun Beach hotel een perfect voorbeeld van. Het Coral Sun Beach hotel ligt direct aan het strand en biedt de all inclusive formule aan. Het hotel beschikt over maar liefst 110 kamers. Bij deze all inclusive formule zijn het ontbijt, lunch en het diner inbegrepen. Ook lokale alcoholische e non-alcoholische dranken zijn te verkrijgen tussen 10.00 en 24.00. Ook biedt het Coral Sun Beach hotel nog een aantal faciliteiten aan, om de vakantie perfect te maken. Zo is er een animatieteam aanwezig, kan er worden gedoken en er kunnen zelfs massages worden geboekt in het wellnesscentrum van het Coral Sun Beach hotel.

Vakanties in Safaga

Shams Safaga

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 02-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 484,-

stars Bekijk Reis

Lotus Bay Resort

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 03-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 463,-

stars Bekijk Reis