banner
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Overwinteren in Spanje voor ouderen

Overwinteren in Spanje voor ouderen

Overwinteren in het mooie zonovergoten Spanje is echt populair onder de mensen. Spanje heeft voor iedereen wel wat te bieden. Mooie cultuur, bergen, landschappen, monumenten, stranden en heerlijke temperaturen. Precies deze punten zorgen ervoor dat er elk jaar meer mensen gaan overwinteren in het zonovergoten Spanje. Meer zonlicht zorgt er gewoon weg voor dat mensen vrolijker en blijer door het leven gaan. Er zijn veel plekken in Spanje waar overwinterd kan worden. Maar er zijn ook plaatsen waar het in de winter akelig koud kan worden. Ook moet u weten hoeveel pensioen u nodig heeft als u naar het buitenland wil als ouder. Dat houdt in dat er nog veel dingen zijn die u moet regelen voordat u naar het mooie Spanje kan gaan. Maar geen nood, we bespreken wat erbij komt kijken. De eerste stap die gezet moet worden, is  uw eigen pensioen overzicht bekijken. Hier kunt u de gegevens vinden van hoeveel pensioen u heeft opgebouwd, welke regelingen na het overlijden gelden en wat invloed op de hoogte van het pensioen heeft.

 

Ouderen

Wat komt er bij een Spaans pensioen kijken?

U gaat dus met pensioen naar Spanje. Hierbij komen een aantal dingen bij kijken om dit te kunnen financieren. We geven handige tips over pensioneren in Spanje. Ook is het belangrijk om te weten wat de AOW-voorziening is en wat het doet voor oudere mensen. Zo werkt uw oudedagsvoorziening; Wanneer de pensioengerechtigde leeftijd is bereikt is emigreren naar Spanje een goede keuze. Er zijn een aantal factoren waarmee rekening gehouden moet worden. Een goede voorbereiding voorkomt veel frustraties. Als u al uw hele leven heeft gewerkt in Nederland, dan dient u een pensioenaanvraag in te dienen bij de Sociale verzekeringsbank. Dit dient 1 jaar voordat u met pensioen gaat aangevraagd te worden. Het pensioen wordt niet berekend via de maatstaven van Spanje. Het wordt berekend doormiddel van het land waar u al die tijd gewerkt heeft. Na het halen van de pensioengerechtigde leeftijd moet u voortijdig beginnen met de voorbereidingen. Spanje is een van de landen waar speciale verdragen zijn gemaakt omtrent de pensioenen. De AOW-pensioen blijft u ontvangen in Spanje. Voor meer duidelijkheid kunt u bij de SVB kijken.

Als u naar Spanje emigreert, dan heeft dan ook gevolgen voor de zorgverzekering. Het College voor Zorgverzekeringen heeft brochures waarin wordt beschreven wat de gevolgen van emigratie naar Spanje zijn. Bij aankomst dient u zichzelf in te schrijven bij de gemeente. Hiermee wordt u lid van de gemeente waarin u woont. De kosten zijn natuurlijk ook belangrijk. Informeer daarom de SVB voor eventuele uitbetalingen van uw pensioen. U kunt deze instantie ook informeren naar de hoogte van uw pensioen. Ook wordt u geïnformeerd over de medische zorg. Bij een extra particuliere aanvullende verzekering die bij de algemene zorgverzekering op komt, kunt u hogere kosten verwachten. Maar gelukkig vindt de belastingheffing over de pensioen plaats in het land waar u woont door een belastingverdrag tussen Nederland en Spanje.

Tips voor emigratie naar Spanje

Door ervaringen van andere mensen hebben we ook wat tips voor mensen die emigreren naar Spanje. Hierdoor hopen we veel mensen op weg te helpen. Als u in Spanje alleen verzekerd bent voor de algemene ziekenfonds, dan kunt een particuliere zorgverzekering nemen. Hier zijn meestal kortere wachttijden en word u sneller geholpen door specialisten. Om een leuke tijd te hebben, is het van belang om Spaans te spreken. Zo kunt u zichzelf meer betrekken met het volk van Spanje. Voordat u pensioen aanvraagt, is het verstandig om al een beetje Spaans te gaan leren. Dit heeft als gevolg dat u in Spanje sneller de taal oppakt en met gemakt straks gesprekken kan voeren met de lokale mensen.