banner
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Natuur Egypte

Natuur Egypte

Wanneer mensen aan Egypte denken, wordt er gedacht aan de toeristische bezienswaardigheden zoals de piramiden, Aboe Simbel, Caïro en de bekende bazaars die het land heeft. Toch is dat niet het enige wat het land te bieden heeft, de natuur van Egypte is ook erg bijzonder.

 

Klimaat en natuur in Egypte

 

Het grootste gedeelte van Egypte bestaat uit woestijn, 94% om precies te zijn. De woestijngebieden zijn vrijwel allemaal onbewoond en onvruchtbaar, daarom wonen de meeste Egyptenaren rond de Nijl. Het drukst bevolkte gebied van Egypte. Het land Egypte is voorzien van helderblauwe zeeën met parelwitte stranden. Deze zijn te zien aan de oostelijke- en noordelijke kust. Mensen komen hier om duiktochten te maken langs de uitgestrekte kustlijnen, waar Egypte bekend om staat.

 

Egypte heeft te maken met een woestijnklimaat, het land heeft te maken met hete zomers en zachte winters. In de zomermaanden liggen de temperaturen tussen de 30°C en 40°C en de temperaturen tijdens de wintermaanden tussen de 20°C en 30°C. De temperaturen tijdens de wintermaanden liggen in Egypte hoger dan tijdens de zomermaanden in Nederland. Het is de perfecte tijd om het prachtige Egypte tijdens dé wintermaanden te bezoeken. Verder valt er in Egypte vrijwel geen neerslag. Het is in bepaalde gebieden zelfs zeldzaam als er neerslag valt. Hoe zuidelijker, hoe minder neerslag er valt in het land. In het noordelijke gebied van Egypte valt er ongeveer 200 millimeter regen op jaarbasis en in het zuiden zo’n 10 millimeter regen op jaarbasis.

Piramide Egypte

Natuuractiviteiten in Egypte

 

Het is niet voor de hand liggend dat mensen aan de natuur van Egypte denken, wanneer er beseft wordt dat het land voor 94% uit woestijn bestaat. Toch heeft de natuur van Egypte veel te bieden. Mensen kunnen woestijn toeren maken, duiken in prachtig blauwe zeeën en een ballonvaart maken over het prachtige land.

 

Hoe gaaf is dat om te toeren met een quad, door de lange uitgestrekte woestijnen van Egypte, waar haast niemand te bekennen is. Dat kan bijna in geen ander land zo mooi als in Egypte. Vanaf 20 euro kunnen mensen een rit maken van 70 kilometer, langs de bergen in de woestijn. Voor deze prijs is een quadtoer in Egypte zeker een activiteit om gedaan te hebben, na de rit staat er een verkoelend drankje klaar om weer op adem te komen en de ervaring te laten bezinken.

 

Voor een het maken van een quadtoer is er een gids nodig, die zorgt ervoor dat de mensen niet verdwaald raken en zeker zijn van een veilige toer in Egypte. Voorafgaand krijgen mensen instructies over hoe een quad gebruikt moet worden en hoe het rijden in de woestijn aanvoelt. Bij het maken van een tocht is het handig om het hele lichaam en voornamelijk het gezicht te beschermen. Het is aan te raden om het gezicht te bedekken met een Arafat sjaal en een beschermbril, hierdoor krijgen mensen minder last van de zand en de zon. Voor het lichaam is het handig om lichte, ruimvallende kleding te dragen en dichte schoenen, hierdoor krijgen mensen meer verkoeling en meer ruimte om te kunnen bewegen. Het is ook handig om een lange broek aan te doen, dit voorkomt insectenbeden. De minimumleeftijd voor een woestijntoer met een quad is 16 jaar. Een geruststelling voor de mensen is dat er alles van tevoren geregeld is. Mensen worden vanaf hun hotel vervoerd naar de locatie van de activiteit. Al met al is het een leuke en sportieve activiteit om te beleven.

 

Verder kunnen mensen de natuur bewonderen door prachtige duiktochten te maken in de helderblauwe zeeën van Egypte, hier zijn veel koraalriffen te zien. Voordat mensen een duiktocht willen gaan maken, horen ze lichamelijk gezond te zijn. Dit is om de veiligheid van de mensen te waarborgen. Mensen die van plan zijn om een duiktocht te maken horen eerst een cursus te nemen. Het kost ongeveer 250 euro en een duiktocht zit erbij inbegrepen. Hurgada, een toeristische trekpleister van Egypte, is dicht gelegen aan de kust van de Rode Zee. Dit is een ideale plek om een duiktocht te maken tijdens een vakantie in Egypte.

 

Ook kunnen mensen prachtige ballonvaarten maken over het landschap van Egypte. In de stad Luxor is dit ideaal, aangezien hier ’s werelds grootste openluchtmuseum staat. Hier kunnen mensen prachtig met een heteluchtballon langs vliegen. Mooi aan het openluchtmuseum is dat er veel kenmerken te zien zijn van de Egyptische oudheid. De vaart duurt ongeveer 45 tot 80 minuten. De prijzen zullen verschillen, gekeken naar de datum wanneer mensen hun vakantie inplannen. Voor het maken van een ballonvaart is het handig om warm aangekleed te zijn, het is koud om hoog in de lucht te zijn met een luchtballon.