banner
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Informatie over regio

Marsa AlamAlgemene informatie

Tot een paar jaar geleden, had bijna geen enkele toerist gehoord van Marsa Alam. Marsa Alam was een klein vissersdorpje waar weinig aandacht aan gegeven werd. Totdat er een luchthaven werd geopend in deze stad. Vanaf dat moment is Marsa Alam een steeds bekendere badplaats geworden. Er kunnen nu namelijk rechtstreekse vluchten naar deze badplaats worden aangeboden en hier wordt voluit gebruik van gemaakt. Aangezien deze badplaats nog erg ‘nieuw’ is, zijn alle faciliteiten hier ook in perfecte staat. Denk bijvoorbeeld aan de infrastructuur. Deze is hier in perfecte staat.
Marsa Alam heeft nog niet zoveel hotels, maar men verwacht dat dit in een korte tijd behoorlijk gaat groeien. Marsa Alam is bekend geworden door haar schoonheid. De parelwitte stranden, lichtblauwe zee en de rust die hier nog heerst trekken veel toeristen. Ook veel duikers worden naar deze plek getrokken. Dit komt onder andere door de vele prachtige dieren die je hier tegen komt. Ook de onderwaterwereld is hier natuurlijk prachtig. Marsa Alam ligt namelijk in het zuiden van Egypte, aan de Rode Zee.

Klimaat

Egypte heeft een heel bekend klimaat en dat is het woestijnklimaat. Klinkt ook erg logisch. In Marsa Alam heerst dus ook dit klimaat. Dit klimaat zorgt er voor dat er het hele jaar door een zeer aangename temperatuur heerst. Wel zijn de zomers een stuk warmer dan de winters. In de zomerperiode kan de temperatuur hier zelfs oplopen tot 40ºC, maar dan zorgt de zeewind hier wel voor een redelijke verkoeling. In de wintermaanden ligt de temperatuur nog rond de 25ºC. Dit verklaard dan ook, waarom dit land het hele jaar door te bezoeken is. Er zijn zelfs vele toeristen die bewust in de wintermaanden een vakantie boeken naar Marsa Alam, om zo de warme zomermaanden te omzeilen.

Bezienswaardigheden

Een erg leuke, maar ook zeer drukke bezienswaardigheid in Marsa Alam is het Dolphin House. Hier kun je zoals de naam al aangeeft dolfijnen spotten. Een andere mooie bezienswaardigheid is de Elphinstone Reef. Deze rif wordt omschreven als één van de mooiste riffen van heel Egypte. Egypte staat door de Rode Zee al bekend als het land met de mooiste onderwaterwereld, maar bij Marsa Alam overtreft de onderwaterwereld alle verwachtingen. Aangezien de stad Marsa Alam nog steeds aan het uitbreiden is, zul je hier dus nog niet zoveel bezienswaardigheden vinden. Wel is er in de buurt natuurlijk genoeg te zien en te doen. Zo staat er in de dichtstbijzijnde stad El Quseir een fort dat zeker de moeite waard is om te bezichtigen. Het fort van El Quseir is helemaal gerenoveerd en wordt tegenwoordig gebruikt als een museum om de geschiedenis tentoon te stellen. Er kunnen natuurlijk ook leuke excursies worden geboekt tijdens de vakantie in Marsa Alam. Zo kan er onder andere worden gekozen voor een woestijnsafari of een tocht op een Quad.

All inclusive hotels

In Marsa Alam wordt je nog niet overspoeld met hotels, maar de hotels die je hier vind zijn nog erg nieuw en luxe. Ook bieden alle hotels de all inclusive formule aan, al verschilt dit natuurlijk wel per hotel. Zo heeft Marsa Alam een hotel , die alleen toegankelijk is voor stellen. Families zijn hier niet toegestaan. Het gaat dan om het all inclusive hotel, Couples Iberotel Coraya Beach Resort. Bij dit hotel komen stellen niets tekort, door middel van de all inclusive formule. Bij de all inclusive formule zijn het ontbijt, de lunch en het diner altijd inbegrepen. Ook non- en alcoholische dranken zijn op gezette tijden te verkrijgen. Wel verschilt het aanbod en de voorwaarden van de all inclusive formule natuurlijk per hotel of resort, lees je daarom van te voren in.

Vakanties in Marsa Alam
We hebben momenteel geen vakanties beschikbaar.