banner
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Informatie Egypte

egypteEgypte all inclusive heeft voor u wat informatie samengevat. Zo kunt u zich vast een beetje inleven in uw vakantie en heeft u al wat handige informatie voor u vertrekt!

Algemene informatie over Egypte

Egypte is een staat welke in het noordoosten van Afrika ligt en wel ruim 24 keer groter dan Nederland. De officiële naam van Egypte is: Arabisch Republiek Egypte. Ook wordt Egypte wel omschreven als “het geschenk van de Nijl“. De Nijl is voor Egypte van groot belang voor de vruchtbaarheid voor het land en dus ook voor de levensvoorzieningen van de bevolking.

De hoofdstad van Egypte is Cairo met ruim 16 miljoen inwoners. In Egypte is de islam de staatsgodsdienst en wordt door 90% van de bevolking beleden.

Egypte heeft een prachtige natuur en de tekenen van de rijke geschiedenis zijn nog op vele plaatsen terug te zien, zoals bijvoorbeeld de piramiden en koningsgraven. Het is een gastvrij land waar toeristen vriendelijk worden verwelkomt. De bevolking spreekt Arabisch met een Egyptisch dialect. Maar ook Engels en Frans worden veel gesproken en zeker in de toeristische plaatsen.

Wetenswaardigheden voor als u op vakantie gaat

Egypte is een veelzijdig en cultureel land. U kunt kiezen voor een zonvakantie en lekker van het warme strand genieten, of u kunt op stap gaan en alle bijzondere bezienswaardigheden bekijken! Of een combinatie van beiden natuurlijk, alles is mogelijk.

De munteenheid van Egypte is de pond. De pond wordt in het Egyptisch ‘Gini’ genoemd en is verdeelt in 100 piasters (‘qirs’). Zorg altijd voor voldoende kleingeld op zak, aangezien er vaak geen wisselgeld aanwezig is, of dat er wordt geprobeerd hier bij de toeristen misbruik van te maken. Beschadigde biljetten worden vaak niet aangenomen, dus u kunt ze beter zelf ook niet aannemen.

In de vele souks (kleine plaatselijke winkeltjes) kunt u volop souvenirs kopen. Het is niet toegestaan om antiek te kopen.

Wanneer u een moskee wilt bezoeken, dient u de plaatselijke gewoonten te respecteren en gepaste kledij te dragen. Dat betekend dat armen en benen bedekt worden en de vrouw dient rekening te houden met haar kleding door niet al te strakke kleding te dragen.

U kunt vele mooie foto’s maken, maar wees discreet met het op de foto zetten van biddende mensen.

De Egyptische bevolking leeft niet zoals wij. In tegenstelling dat wij altijd gehaast zijn, nemen hun de tijd voor dingen. Wanneer u iets wilt kopen of gedaan wilt krijgen, hou er dan rekening mee dat het wat langer kan duren dan u gewend bent. Ook wordt er vaak eerst een praatje gemaakt, alvorens er tot handelen wordt overgegaan.

In Egypte zijn de mensen heel gastvrij. Het kan zijn dat u bij iemand thuis wordt uitgenodigd. Wanneer dat gebeurd, is het niet vreemd als u alleen met de gastheer aan tafel komt, en niet met het hele gezin. De restjes van het maal worden dan na afloop aan de vrouw en kinderen gegeven. Wanneer u wordt uitgenodigd is het netjes om een kleinigheidje mee te nemen zoals bijvoorbeeld snoepjes.

Streken

Sinai: Het Sinai is een Schiereiland van c.a. 61000 km2 groot en ligt tussen Afrika en Azië. Het is een geweldig woestijnlandschap met bergen, oases, canyons en valleien. Er zijn hier diverse lange en korte excursies om te doen. De kust van de Sinai trekt vele duikers en snorkellaars.

Hurghada: Hurghada is een bekende plaats voor de toeristen. De Rode Zee trekt veel bezoekers voor verschillende watersporten en activiteiten. Het koraalrif staat bekend als als een van de mooiste op de wereld. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om je hier te vermaken. Er zijn veel bezienswaardigheden, musea en restaurantjes, en vel excursie mogelijkheden.

De Nijl: De Nijl is de grootste rivier van de wereld. In de oudheid werd deze rivier als verkeersweg gebruikt. U kunt hier uitstekend een korte of lange Nijlcruise doen en al het moois langs de oevers aanschouwen.

De Rode zee: Uitstekende trekpleister voor duikers, snorkellaars en andere watersporters. Hier beleeft men de onderwater wereld.

Een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden

Gizeh: Dit is een van de zeven wereldwonderen! De sfinx, een levensgroot beeld van het lichaam van een leeuw met het hoofd van een mens, samen met de drie beroemde piramiden van Gizeh.

Alexandrie: De grootste stad van Egypte met diverse musea en een amfitheater.

Cairo: De hoofdstad van Egypte met vele bezienswaardigheden en historische monumenten. Enkele die het bekijken waard zijn, zijn het Egyptische museum, het museum van de islamitische kunst en de opera.

Luxor: De tempels van Karnak en Hatshepsoet liggen hier aan de oostoever van de Nijl. Ook kunt u hier de beroemde vallei der koningen met zijn tombes bezichtigen.

Dit zijn nog maar enkele van de bezienswaardigheden. Egypte heeft door de rijke geschiedenis veel moois te bieden!

De Egyptische keuken

De Egyptische keuken is weliswaar een oosterse keuken, maar is veel beïnvloed door diverse andere keukens. Onder andere door de Griekse, Franse en de Italiaanse keuken kunt u er in terug herkennen. De groenten die het meest gebruikt worden zijn komkommer, tomaat en aardappels en worden niet overdadig geserveerd. Vis is volop aanwezig, het vlees is wat schaarser. Wanneer u geen zin heeft in de Egyptische keuken, zijn er tal van andere mogelijkheden. De maaltijden worden over het algemeen wat later op de dag genuttigd dan in Nederland.

Wilt u een last minute Egypte boeken? Bekijk dan onze mogelijkheden!

All inclusive vakanties

We hebben momenteel geen vakanties beschikbaar.