banner
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Informatie over regio

HurghadaAlgemene informatie

Hurghada is één van de populairste badplaatsen van Egypte. De meeste toeristen die Egypte bezoeken, kiezen voor deze grote badplaats. Dat is natuurlijk niet voor niets. Hurghada kent mooie stranden en prachtig helder water. Ook zijn er in deze plaats vele winkels, restaurants en barretjes te vinden die de vakantie nog leuker kunnen maken. Buiten de luxe hotels om, biedt Hurghada ook veel vertier. Hurghada ligt aan de Rode Zee en de Rode Zee staat natuurlijk bekend om haar prachtige koraalriffen. Daarom zul je in Hurghada ook veel duikers tegen komen. De stad Hurghada is opgebouwd uit een aantal verschillende delen. Sakkala is de naam van het toeristische centrum. Hurghada heeft ook nog een oud deel, en dit deel heeft de naam Dahar. Ook de lange kuststrook wordt als een apart deel van Hurghada gezien. Hieronder valt ook het strand van Sahl Hasheesh. Dit strand is 12 kilometer lang en wordt door toeristen omschreven als het paradijs. Her ligt namelijk geïmporteerd wit zand en dit witte zand zorgt er natuurlijk voor dat de uitstraling krijgt van een waar paradijs. De officiële taal die hier gesproken wordt is Arabisch, maar de tweede taal die hier gesproken wordt is Engels. Dat moet natuurlijk wel, zodat de toeristen te woord kunnen worden gestaan.

Klimaat

Het klimaat dat heerst in Hurghada is het woestijnklimaat. Hier staat Egypte en dus ook Hurghada bekend om. De zomermaanden zijn hier heet en in de wintermaanden is de temperatuur een stuk koeler. Toch ligt in de wintermaanden de temperatuur ook nog rond de 25ºC. Hierdoor is Hurghada het hele jaar door perfect te bezoeken. De zomermaanden zijn hier heet en de temperatuur loopt hier dan gemakkelijk op tot 40ºC. Gelukkig zorgt de zeewind dan nog voor een koel briesje.

Bezienswaardigheden

De stad Hurghada is op zich zelf al een leuke bezienswaardigheid. Er zijn hier vele leuke restaurantjes, barretjes en winkels te vinden. De stad heeft zich erg op de toeristen gericht. Natuurlijk kent Hurghada ook andere bezienswaardigheden die tijdens de vakantie in Hurghada bezocht kunnen worden. Zo kunnen er vele excursies worden geboekt tijdens de vakantie. Zo kan er een tocht worden gemaakt naar de hoofdstad Cairo. De hoofdstad is zeker een bezoek waard. Maar ook de stad Luxor mag eigenlijk niet ontbreken. Op een aantal kilometers verwijderd van Hurghada ligt het Fort Mons Claudianus. Dit fort stamt nog af uit de Romeinse tijd en hier zul je dus de echte Egyptische geschiedenis kunnen aanschouwen. Ook de Vallei der Koningen is de moeite waard om te bezoeken. Dit is namelijk de vindplaats van het graf van Toetankhamon.

All inclusive hotels

Hurghada is een erg populaire badplaats en hier zul je dan ook vele all inclusive hotels tegen komen. Ook kent Hurghada vele luxe resorts. De hotels en resorts scoren erg hoge cijfers en zijn van vele gemakken en faciliteiten voorzien. Privé stranden, waterparken en beautycentra zijn hier heel normaal. De all inclusive formules zijn hier vaak ook erg uitgebreid. Natuurlijk zijn het ontbijt, lunch en diner inbegrepen, maar deze worden bij de meeste hotels en resorts nog uitgebreid met snacks, koekjes en ijs die de gehele dag door te verkrijgen zijn. Zelfs de lokale alcoholische dranken zijn vaak 24 uur per dag te verkrijgen. Tijdens een all inclusive vakantie Hurghada zal het de vakantieganger aan niets ontbreken.

Vakanties in Hurghada
We hebben momenteel geen vakanties beschikbaar.