banner
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Het gebied El Gouna:

Het gebied El Gouna:

El Gouna is een luxueuze stad met een oppervlakte van 36,8 km2, gelegen aan de Rode Zee in Egypte. Het is ontworpen in 1989 met een eigen klein vliegveld en een ziekenhuis. Op het eiland zijn er veel hotels waaronder het Marriott hotel, deze is erg exclusief. Het hotel biedt enorm veel luxueuze faciliteiten aan.

Het gebied bestaat zelf uit diverse eilanden middenin de woestijn. Alle eilanden worden gescheiden door kanalen en met elkaar verbonden door bruggen. Het is een gebied dat gericht is op toerisme, maar wordt ook steeds meer bewoond door westerlingen. Toeristen noemen dit ook wel het Venetië van Egypte. Een grote stad dat naast El Gouna ligt heet Hurghada en daar bevindt zich ook het internationale vliegveld. Dit vliegveld wordt ook wel luchthaven Hurghada genoemd en is het tweede drukste luchthaven van Egypte.

Bezienswaardigen in El Gouna en omstreken:

El Gouna is een luxueuze gebied dat ligt aan de Rode Zee. Dit gebied staat bekend om de prachtige onderwaterwerelden. U kunt zo het water in wandelen en kijken wat er allemaal onderwater  gebeurt, maar het is veel leuker om een boottocht te boeken. Hiermee vaart u naar de mooiste duikspots om lekker te kunnen genieten van El Gouna’s onderwaterwereld. Als duiken niet interessant genoeg is, zijn er nog genoeg andere wateractiviteiten te doen, maar in plaats van het water op gaan kan er op het land ook nog heerlijk gegolfd worden op een 18 holes golfbaan!

 

water

Liever een activiteit doen waar ieder mensen hart sneller van gaat kloppen? Ga dan op avontuur in de gelegen woestijn. Er zijn in de omstreken van El Gouna genoeg organisaties die hier activiteiten organiseren. Er zijn verschillinde excursies en routes die er te volgen zijn, maar dat ligt helemaal aan de eigen keuze!

 

El Gouna is ingericht op luxe, zo ook het Marriott hotel. Elke kamer heeft zijn eigen terras of balkon met een prachtig uitzicht. Voor de rest biedt het hotel vermaak voor iedere leeftijdscategorie. Het hotel heeft onder andere een ruim zwembad, een wellnesscentrum en drie kinderzwembaden. Met deze faciliteiten kan er lekker een dag ontspannen worden bij het hotel.

Als men zich toch al waant in alle luxe die het eiland te bieden heeft dan mag de haven Abu Tig Marina niet gemist worden! Hier is een heerlijke wandeling een aanrader en geef tijdens de wandeling je volledige aandacht naar de grote en vele jachten die hier geparkeerd staan! Naast de haven Abu Tig Marina, zijn de winkelstraten hier ook een hotspot!

 

Wilt u als toerist graag wat cultuur op doen, kan dat natuurlijk ook. Een plek die eigenlijk wel bezocht moet worden om meer indruk te krijgen van de cultuur in het gebied is Caïro. Het bied mogelijkheden om tientallen bezienswaardigheden te bezoeken, maar de bezienswaardigheid die iedereen bezocht moet hebben in Caïro tijdens hun vakantie zijn toch wel de Piramiden van Gizeh. Dit ligt aan de rand van de stad. Dit bestaat uit de Piramide van Cheops, de Piramide van Chefren, de Piramide van Mucerinus en de drie kleinere piramiden. Als dit nog niet genoeg is staat er midden in de stad nog een Egyptisch museum. Dit museum is het grootste Egyptologisch museum ter wereld. Hier staat een verzameling van meer dan honderdduizend objecten waaronder mummies, beelden, tronen en het graf van farao Toetanchamon. Een zeer populair kunstvoorwerp is het gouden dodenmasker van Toetanchamon.

 

Na het bezoeken van het museum en als men nog even wilt na genieten van de piramides kan dat. De zo geheten Caïro Tower die 187 meter hoog is. Is voorzien van een openlucht panoramadek. Dit panoramadek geeft de mogelijkheid om 360 graden rond te kijken over de stad. Mits er geen dikke smoglaag over de stad hangt valt er in westelijke richting nogmaals de Piramiden van Gizeh te zien.