banner
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Golfen in El Gouna

Golfen in El Gouna

Een vakantie in El Gouna staat garant voor een heerlijke vakantie vol zon, zee en strand. Vele vakantiegangers gaan elk jaar weer opnieuw naar deze prachtige bestemming aan de Rode Zee. El Gouna wordt dan ook niet voor niets, de parel van de Rode Zee genoemd. Deze populaire vakantiebestemming in Egypte kent vele luxe resorts, een prachtige haven vol met luxe jachten en natuurlijk niet te vergeten een adembenemende onderwaterwereld.

Sportieve bezigheid tijdens de vakantie

Naast het genieten van het heerlijke weer, het eten, drinken én de omgeving, willen we vaak ook nog wel iets meer dan alleen maar relaxen. Egypte staat dan ook bekend als de perfecte duiklocatie om te genieten van de adembenemende onderwereld, maar het is ook een goede bestemming om een potje te gaan golfen. In El Gouna zijn namelijk meerdere luxe golfclubs, waar tijdens de vakantie even heerlijk een balletje kan worden geslagen met een prachtig uitzicht. Golf wordt als enorm relaxed ervaren. Een ideale activiteit, tijdens een vakantie in El Gouna.

Verschillende golfclubs in Egypte

In en rondom El Gouna zijn meerdere golfclubs, waaronder de populaire El Gouna Golf Club, ook wel bekend als de Steigenberger Golf Club. De El Gouna Golf Club is een prachtige golfclub, met maar liefst 18 holes. Hier kan men het gehele jaar door golfen. Ondanks dat deze golfclub in de woestijn is gebouwd, kan men hier toch genieten van een enorm goed onderhouden golfbaan voorzien van vele prachtige bloemen en planten. Tijdens het golfen geniet men hier van een fantastisch uitzicht op bergen en water. El Gouna Golf Club is voor iedereen toegankelijk. Zowel de beginnende golfer, als de professional zal zich hier erg goed kunnen vermaken. Alle benodigdheden voor het golfen kan men hier huren. Om op een golfbaan te kunnen golfen, moet men een greenfee betalen. Dit is eigenlijk niets anders, dan een tarief voor gastspelers. De hoogte van de greenfee kan per golfclub enorm verschillen. De hoogte wordt namelijk bepaald aan de hand van het aantal holes en de exclusiviteit van de golfclub. El Gouna Golf Club rekent een greenfee van 85,-. Voor of na het golfen kan men zich hier perfect vermaken met een hapje en een drankje in de bar of in het restaurant.

Resort Egypte

Op ongeveer 30 kilometer van El Gouna Golf Club, bevindt zich Steigenberger Al Dau Resort. Deze golfbaan bestaan uit 9 holes en de greenfee die men hier moet betalen ligt dan ook een stuk lager. Dit komt onder andere doordat deze golfbaan uit minder holes bestaat. Men betaalt hier namelijk een greenfee van 18,-. Deze golfbaan is ontworpen door Peter Harradine, een van de meest bekende topontwerpers van golfbanen. Men kan hier dag en nacht golf spelen, aangezien de baan is verlicht. Daarnaast wordt men hier verrast door de vele verschillende obstakels. Ook bij deze golfclub, kan men hier alle benodigdheden huren.

Wat maakt het golfen in El Gouna zo populair?

Egypte telt maar liefst 21 verschillende golfbanen, waar men een balletje kan slaan tijdens de vakantie. Toch is de El Gouna Golf Club het populairst en komen vakantiegangers graag naar hier om te kunnen golfen. Dit komt onder andere door de goede verzorging van de baan. Ondanks de hitte ligt deze golfbaan er elke dag weer perfect bij. Meerdere greenkeepers zijn hier verantwoordelijk voor. Ook is deze golfclub enorm professioneel. Zo wordt u enorm gastvrij ontvangen, is het baanpersoneel erg behulpzaam en ook de verhuur van alle benodigdheden om te kunnen golfen, verloopt hier vlekkeloos. Hier vraagt u niet mis.