banner
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Informatie over regio

el qulseirAlgemene informatie

El Quseir is een badplaats dat ligt in het oosten van Egypte aan de Rode Zee. Deze stad is maar liefst 5000 jaar oud. Egypte heeft er dan ook voor gekozen, om deze stad te moderniseren om zo vele toeristen naar deze badplaats te trekken. En dat is gelukt. El Quseir is nu een mooie moderne badplaats met vele luxe hotels, maar waar je nog steeds kennis kan maken met het verleden. El Quseir is een echte trekker voor duikers. El Quseir ligt aan de Rode Zee en de Rode Zee staat bekend om haar prachtige koraalriffen.

Klimaat

De stad El Quseir kent een woestijnklimaat. Een woestijnklimaat staat voor warme zomers en milde winters. Ook valt er hier weinig regen. El Quseir kan het hele jaar door bezocht worden, dat komt door het klimaat wat hier heerst. In de zomermaanden ligt de temperatuur hier rond 40ºC en in de wintermaanden licht de temperatuur rond 25ºC. Zodoende boeken veel toeristen een vakantie El Quseir in de wintermaanden.

Bezienswaardigheden

El Quseir kent een aantal leuke bezienswaardigheden, die je kunt bezoeken tijdens de vakantie in El Quseir. Midden in het centrum van El Quseir vinden we het fort van El Qusier. Dit fort werd gebouwd in de 16e eeuw. Door de jaren heen is het wordt vervallen geraakt, waardoor er is gekozen voor een restauratie. Het fort wordt nu gebruikt als een soort van museum. Een aantal kilometers verwijderd van El Quseir ligt de oude havenstad Myos Hermos. Er is natuurlijk niet meer veel over van deze oude havenstad, maar het is indrukwekkende plek waar nog vele restanten van de Egyptische geschiedenis ligt. Een andere bezienswaardigheid is de Wadi Hammamet. De Wadi Hammamet is een legendarische vallei waar je vele rotstekeningen kunt bewonderen. Natuurlijk kent El Quseir nog meerdere bezienswaardigheden en excursies, die tijdens de vakantie El Quseir geboekt kunnen worden.

All inclusive hotels

In El Quseir vinden we een aantal luxe all inclusive hotels, die er voor zorgen dat je tijdens de vakantie niets tekort komt. Zo vinden we in El Quseir onder andere het hotel Dreams Beach en het Flamingo Beach & Resort. Beide hotels hebben een erg prettige ligging, namelijk meteen aan het strand. Het Flamingo Beach & Resort heeft zelfs twee eigen prive stranden. Luxer kan het bijna niet. Het hotel Dream Beach beschikt over 230 kamers, heeft een buffetrestaurant maar ook 2 a la cart restaurants en heeft zelfs een disco. Het Flamingo Beach & Resort beschikt zelfs over 320 kamers. Het hotel beschikt dan ook over 2 buffet- en 2 a la cart restaurants. He hotel heeft zelfs ook 3 zwembaden met verschillende bars om een lekker drankje te kunnen bestellen tijdens het zwemmen en zonnen. Beide hotels bieden de all inclusive formule aan, waarbij het ontbijt, de lunch en het diner sowieso inbegrepen is. Ook zijn er bij beide hotels lokale alcoholische dranken op gezette tijden te verkrijgen. Dit geldt ook voor snacks, koekjes en ijs. Houd er wel rekening mee, dat dit per hotel kan verschillen. De hotels bieden beide allerlei andere faciliteiten aan, die ook bij de prijs inbegrepen zijn. Zo zijn er verschillende faciliteiten om tijdens de all inclusive vakantie te kunnen sporten of te kunnen relaxen door bijvoorbeeld een massage. Ook zijn er bij beide hotels een animatieteam aanwezig om ook de kleine vakantiegangers te vermaken.

Vakanties in El Quseir
We hebben momenteel geen vakanties beschikbaar.