banner
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Informatie over regio

el gounaAlgemene informatie

El Gouna is een bekende en luxe stad die ligt in Egypte. El Gouna is in 1989 kunstmatig aangelegd in het oosten van dit land en ligt aan de Rode Zee. El Gouna heeft als bijnaam het Venetië van Egypte gekregen. Dit komt, doordat El Gouna bestaat uit een aantal kleine eilandjes dat door middel van bruggen met elkaar verbonden wordt. El Gouna heeft zelfs een eigen ziekenhuis, een eigen vliegveld een grote golfbaan en een haven. Zodoende wordt deze stad niet voor niets omschreven als een luxe stad. El Gouna wordt voornamelijk bezocht door toeristen, maar toch willen steeds meer westerlingen hier naar toe om zich permanent te vestigen. De officiële taal in El Gouna is Arabisch, net als in heel Egypte. Maar toch spreken de meeste mensen hier een redelijk woordje Engels, om zo met de toeristen te kunnen communiceren. Een leuk weetje over El Gouna is, dat El Gouna de meest milieu vriendelijke stad is van Egypte. De hotels in El Gouna hebben hier zelfs een award voor gekregen.

Klimaat

In Egypte heerst het woestijnklimaat, dus dit geldt natuurlijk ook voor El Gouna. In landen die het woestijnklimaat hebben, valt er weinig regen. Dit is ook het geval in Egypte. Egypte is een erg droog land en bestaat voor het grootste gedeelte dan ook alleen maar uit woestijn. Aangezien El Gouna ook dit klimaat heeft kent El Gouna ook erg warme zomers en milde winters. In de winterperiode ligt de temperatuur gemiddeld rond de 20ºC. In de zomerperiode kan de temperatuur zelfs oplopen tot 40ºC. Dit is een reden, waardoor toeristen vaak in de wintermaanden El Gouna bezoeken. Op deze manier ontlopen ze de warme temperaturen. Toch valt de temperatuur in de zomermaanden erg mee in El Gouna. Dit komt doordat El Gouna aan de Rode Zee ligt. Hierdoor waait er hier een heerlijke zeebries, die zorgt voor wat verkoeling.

Bezienswaardigheden

In El Gouna zijn er vele activiteiten voor het hele gezin. Zo is er een grote overdekte speeltuin, The Cheeky Monkeys, waar de kinderen zich perfect zullen vermaken. Ook kan er in El Gouna een bezoek worden gebracht aan het grote aquarium of het plaatselijke museum. Er kan zelfs paard worden gereden op het strand. Wie erg sportief is aangelegd, moet ook een bezoek brengen aan de golfbaan met 18 holes. De haven van El Gouna is ook zeker een bezoek waard. Hier zul je prachtige grote schepen zien liggen. Ook kan er in El Gouna perfect worden gedoken en gesnorkeld. De Rode Zee heeft namelijk een prachtige onderwaterwereld.

All inclusive hotels

Egypte staat bekend om haar all inclusive hotels. Tijdens een all inclusive vakantie in El Gouna zul je dan ook niets tekort komen. Zo kent El Gouna het Three Corners Ocean View hotel. Verblijf je tijdens de vakantie in dit hotel, dan zul je zeker niets tekort komen. Dit luxe hotel ligt direct aan de zee en heeft dus ook een prachtig uitzicht. Dit hotel biedt zelfs gratis vervoer aan naar het eigen privéstrand. Je hoeft het strand dus alleen maar te delen met de overige hotelgasten. Dit hotel maakt dus gebruik van de all inclusive formule. Het ontbijt, de lunch en het diner zijn bij de prijs inbegrepen. ’s Middags kan er zelfs gebruik worden gemaakt van een high tea. Water, thee en koffie zijn de gehele dag te verkrijgen. Frisdrank en lokale alcoholische dranken zijn te verkrijgen vanaf 10 uur tot 24.00 uur. Er kunnen zelfs drankjes op het privéstrand worden besteld. Tijdens deze vakantie zul je echt genieten.

Vakanties in El Gouna

Movenpick Resort En Spa El G

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 17-04-2020
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 601,-

stars Bekijk Reis

The Three Corners Rihana Inn

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 10-07-2020
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 738,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: suntip

The Three Corners Rihana Res

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 01-09-2020
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 699,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: suntip

The Three Corners Ocean View

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 22-08-2020
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 1065,-

stars Bekijk Reis
Accommodatie ook beschikbaar bij: suntip

Movenpick Resort En Spa El G

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 03-10-2020
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 1300,-

stars Bekijk Reis