banner
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Informatie over regio

dahabAlgemene informatie

Dahab is een bekende badplaats in Egypte. Deze badplaats ligt in het zuidoosten van het schiereiland Sinaï aan de Golf van Akaba. De naam van deze plaats, Dahab, is afgeleid van het Arabische woord voor goud. Dat is niet zo gek, aangezien Dahab prachtige stranden heeft waar je zelfs een glinstering van goud in kunt zien. Dahab is minder toeristisch als de grotere badplaatsen die Egypte kent, dus als je heerlijk tot rust wilt komen tijdens je vakantie is Dahab een ideale locatie. In 2006 is Dahab nog in het nieuws geweest, doordat er explosies waren in het centrum van de stad. Gelukkig heeft deze negatieve publiciteit weinig schade aangebracht en is Dahab nog steeds een populaire badplaats.

Klimaat

Het klimaat dat hier heerst is een woestijnklimaat. Bij een woestijnklimaat valt er weinig neerslag, zijn de zomers erg warm en is de temperatuur in de winter mild. In de zomerperiode die loopt van april tot oktober loopt de temperatuur in Dahab behoorlijk op. De temperatuur kan zelfs oplopen tot 40ºC. Toch zal de temperatuur hier iets minder warm aanvoelen. Dit komt door de zeewind die hier waait. De zeewind zorgt voor een heerlijk koel briesje. In de winterperiode ligt de temperatuur rond de 20ºC. Veel toeristen vinden dit een heerlijke temperatuur en trekken in deze maanden naar Dahab om zo de warme zomer te ontwijken.

Bezienswaardigheden

Dahab staat voornamelijk bekend om het duiken en snorkelen dat hier erg goed kan worden gedaan. Dahab heeft namelijk een prachtige onderwaterwereld die je zeker gezien moet hebben. De Blue Hole is hier een perfect voorbeeld van. Dahab kent ook een aantal restaurants waar je heerlijk kunt eten. Deze restaurants zijn bijna allemaal ingericht volgens de bedoeïenenstijl. Bij deze stijl wordt er veel op de grond gegeten. De tafels zijn laag en er liggen voornamelijk kussens op de grond. Deze stijl komt weg uit de jaren 70. In de jarig 70 kwamen namelijk alle hippies vanuit de hele wereld naar Dahab. Dahab werd toen der tijd dan ook omschreven als de hippiestad.
Vanuit de stad Dahab kunnen er prachtige excursies worden geboekt. Dahab ligt in de Sinaiwoestijn, dus een woestijnsafari ligt natuurlijk erg voor de hand. Tijdens deze safari komen er een aantal mooie bezienswaardigheden langs en wordt er vaak nog even op kamelen gereden.

All inclusive hotels

In Egypte komen er verschillende vormen van all inclusive voor. Voornamelijk wordt de all inclusive formule aangeboden, maar er zijn zelfs een aantal hotels die all inclusive extra aanbieden.
Boek je een all inclusive vakantie Dahab, dan zul je tijdens deze vakantie niets tekort komen. Bij deze vakantie zijn natuurlijk de heen- en terugvlucht inbegrepen maar ook het ontbijt, de lunch en het diner zitten bij de prijs inbegrepen. Deze maaltijden worden in buffetvorm aangeboden, maar er zijn ook hotels waarbij je ala cart kunt dineren. Drankjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken tijdens de vakantie. Bij een all inclusive vakantie zijn koffie, thee en non-alcoholische dranken altijd inbegrepen. Alcoholische dranken zijn vaak tijdens gezette tijden te verkrijgen. Per hotel kunnen deze tijden en het aanbod verschillen. Bij de all inclusive formule worden er ook nog altijd snacks, koekjes en ijs op gezette tijden aangeboden. Excursies die tijdens de vakantie worden geboekt moeten apart worden betaald. Deze vallen niet onder de all inclusive formule. Lees van te voren wel goed de voorwaarden van de all inclusive formule door, om zo tijdens de vakantie niet voor verrassingen te komen staan.

Vakanties in Dahab
We hebben momenteel geen vakanties beschikbaar.