banner
Zoek uw vakantie

Prijs van: Tot:

Zoeken
Cultuur in Egypte

Cultuur in Egypte

De Egyptische cultuur is één van de oudste culturen ter wereld. Het kreeg in de loop der tijd invloed van het christendom en de islam. Hieruit ontstond de Arabische taal, het wordt door de Egyptenaren ook wel Egyptisch Arabisch genoemd. De culturele eigenschappen van Egypte zijn voornamelijk afgeleid van de historie en de tradities.

De boeiende historie van Egypte

 

Ongeveer 6000 jaar geleden begonnen de Egyptenaren met het vormen van een schrift. Dit deden de Egypteraren als één van de eerste bevolkingen ter wereld, middels hiërogliefen. Hiërogliefen zijn belangrijke- en voornamelijk godsdienstige teksten. Er werden geen letters gebruikt, maar bepaalde tekens om zinnen te maken. Hier is uiteindelijk geschiedenis mee geschreven en er zijn dan ook nog vele teksten vanuit de oudheid hieraan terug te leiden.

 

Lange tijd was het land onder de macht van farao’s. De farao’s waren de koningen onder het Egyptische volk. Hun functie was om de militaire leiders van het land te zijn. Wanneer een farao kwam te overlijden, bouwden de Egyptenaren piramides voor hen. De reden hiervan was dat de Egyptische bevolking geloofden in een leven na de dood. Door offers te brengen naar de piramide van de overleden farao, zou de geest van de farao voort kunnen blijven bestaan. Dit deden de Egyptenaren regelmatig.

 

Een groot probleem in Egypte was dat er vele grafrovers waren. Zij gingen het graf beroven van de overleden farao, omdat er veel offers lagen die erg waardevol waren. De Egyptenaren vonden dit ongepast en bedachten hiervoor om graftombes te bouwen. Het is in het algemeen een bouwwerk, waar het graf zich in bevind. Door de bouw van een graftombe, werd het moeilijker om een graf te beroven, waar de overleden farao in lag.

Hiërogliefen

Wat heeft Egypte te bieden?

 

Egypte staat bekend om zijn bezienswaardigheden, oudheid en luxueuze vakanties. Het land Egypte is 24 keer zo groot als Nederland en het heeft ruim 90 miljoen inwoners.  Een groot deel van de steden is gelegen aan de Nijl, ook wel de ‘levensader van Egypte’ genoemd. Verder wordt een groot deel van het land bedekt met woestijnen, als de Sahara.

 

Het land heeft veel te bieden. Egypte is namelijk gelegen aan de Rode Zee, een zee met helderblauw water en prachtige duikmogelijkheden. De zee bevat een rijkdom aan bijzondere dieren en uitgestrekte koraalriffen. Het Rode Zeegebied biedt veel rust, daarom zijn vakanties in de streek Marsa Alam zeker een aanbeveling. Een streek gelegen aan de Rode Zee, waar mensen perfect kunnen afwisselen tussen ontspanning en interessante excursies.  Dit is de ideale plek voor een leuke vakantie in Egypte.

 

Marsa Alam is een redelijk nieuw gebied in Egypte, omdat het eerst onder het water van de Rode Zee heeft gestaan. Het gebied stond eerst bekend als een vissersdorpje, maar doordat het een ideale ligging heeft is het uitgegroeid tot een toeristische trekpleister van Egypte. 

 

Rond het Rode Zeegebied heerst een aangenaam klimaat. ‘s Zomers kunnen de temperaturen oplopen tot 40ºC, maar doordat er sprake is van een koele zeewind zal deze zorgen voor verkoeling. Verder zullen de temperaturen in de wintermaanden rond de 25ºC liggen. Het is dus de ideale vakantiebestemming om tijdens de winter in Nederland te overwinteren in Egypte.

 

Egyptische Tradities

 

De Egyptenaren hebben een bijzondere omgangsvorm met mensen, het volk is vaak gastvrij tegen vreemden. Het is in Egypte een gewoonte om schoenen uit te trekken voordat er een huis binnengetreden wordt. Dit doet de bevolking uit respect voor Allah, velen vinden het namelijk niet gepast om met vuile schoenen een huis binnen te treden. Wat een verschil tussen de Nederlanders en de Egyptenaren is, is dat Nederlanders vaak heel direct zijn. In Egypte is het normaal dat er eerst een praatje wordt gemaakt voordat er zaken worden gedaan. De bevolking wordt veelal gezien als een werkschuwe bevolking, al geldt dat niet voor de gehele bevolking.

 

In Egypte heeft de islam een sterke invloed op het dagelijkse leven. Van de vrouwelijke toeristen en bezoekers wordt er verwacht dat zij hun kledingstijl aanpassen, wanneer ze in het land op bezoek zijn. Het is in Egypte niet verplicht om gezichtsbedekking te dragen, maar het is wel gepast om ruim hangende kleren te dragen die de schouders en knieën bedekken. Ook horen mensen ervan op de hoogte te zijn tijdens een vakantie in Egypte, dat het lichamelijk contact in het openbaar tussen mannen en vrouwen niet is toegestaan.